VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Natalia Gavrilița, în cadrul Conferinței naționale a femeilor antreprenoare: „Femeile pot totul”

”Femeile pot totul: pot face afaceri de succes, pot fi conducătoare bune, pot să participe în viața publică și pot ajunge la cele mai importante roluri în stat, așa cum se întâmplă în Republica Moldova”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița cadrul Conferinței naționale a femeilor antreprenoare.

În cadrul panelului de discuții, Natalia Gavrilița a vorbit despre rolul important al femeii în politică, mediul de afaceri și în viața socială a Republicii Moldova.

Femeile pot totul: pot face afaceri de succes, pot fi conducătoare bune, pot să participe în viața publică și pot ajunge la cele mai importante roluri în stat, așa cum se întâmplă în Republica Moldova.  Femeile au obținut succese în viața politică din țara noastră, avem 40% de femei în Parlament, o femeie în fruntea Președinției și una la conducerea Guvernului. Avem mai multe femei printre consilieri și conducători la nivel local. Trebuie sa replicăm acest succes și în mediul de afaceri, pentru că studiile ne demonstrează că femeile de la conducere contribuie la scăderea nivelului de corupție și dezvoltarea unor societăți mai prospere, sănătoase și fericite”, a menționat prim-ministra.

Totodată Natalia Gavrilița s-a referit și la măsurile întreprinse de Executiv pentru a stimula implicarea femeilor în mediul de afaceri, dar și pentru reintegrarea tinerilor mame în câmpul de muncă. 

În ultimul an, am implementat mai multe politici pentru a face această cale mai ușoară. În primul rând, posibilitatea de a lua concediu de îngrijire a copilului a devenit mai flexibilă, am adoptat reguli care stimulează mamele sa revină la muncă mai devreme, prin creșterea alocației de îngrijire a copilului în primul an. De asemenea, am flexibilizat concediul pe care îl pot lua tații, pentru că până la urmă familia este o echipă,  am adoptat anumite reglementări, pentru ca angajatorii să poată deschidă creșe”, a mai spus prim-ministra.

Natalia Gavrilița a menționat că și-ar dori o implicare mai mare a femeilor în bordul conducerii întreprinderilor mici și mijlocii, având în vedere că cifra lor s-a redus considerabil, în special, în urma crizei pandemice. Printre principalele provocări sunt normele sociale și atitudinea societății față de rolul „casnic” al femeii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.