VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/Șoseaua de centură a orașului Comrat, dată în exploatare

Șoseaua de centură a orașului Comrat a fost dată în exploatare, vineri 21 octombrie. Lucrările de construcție a porțiunii de 18,3 km de drum au durat mai bine de 3 ani și au presupus o investiție de 29,5 milioane de euro, bani împrumutați de Guvern de la Banca Europeană de Investiții. 

Lucrările de execuție a segmentului de drum au fost finalizate încă în luna august, iar până în prezent au fost trasate marcajele rutiere termoplast – o noutate pentru Republica Moldova, au fost instalate iluminatul stradal, parapetele metalice și de beton și făcute verificările necesare de către instituțiile abilitate.

Drumul are 6 poduri, 3 sensuri giratorii și un pasaj peste calea ferată. 

Prim-ministra Natalia Gavrilița, prezentă la evenimentul de dare în exploatare, a apreciat efortul depus de toți cei care au lucrat la acest proiect –  autoritățile centrale, cele locale, companiile implementatoare, și a declarat că, în ciuda piedicilor generate de pandemie și, apoi, de război, s-a reușit finalizarea acestuia în timp rațional.

Șoseaua de centură a orașului Comrat face parte dintr-un proiect amplu de reabilitare a drumului M3 care duce spre Giurgiulești. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.