VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Natalia Gavrilița îi va cere lui Andrei Spînu să publice contractul încheiat cu MGRES: Nu văd o problemă

Premierul Natalia Gavrilița îi va solicita ministrului Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, să facă public contractul de livrare a energiei electrice încheiat între S.A. Energocom și Centrala de la Cuciurgan.

În cadrul unei conferințe de presă, prim-ministra a subliniat că nu vede o problemă ca aceste documente să fie făcute publice.

Eu voi discuta cu ministrul Infrastructurii și vom vedea care este limita secretului comercial. Nu văd o problemă. Sunt contracte care sunt standarde, care au fost semnate lună de lună și continuă să fie semnate. Vă putem da detalii care port fi discutate. Voi solicita ministerului să publice acest contract cu hașurarea acelor părți care sunt considerate secret comercial. În același timp trebuie să spun că în acest contract nu este nimic deosebit față de condițiile contractelor anterioare și cei mai importanți termeni cum sunt prețul și cantitatea au fost comunicate public”, a declarat Natalia Gavrilița.

Amintim că pe 3 decembrie, Energocom a încheiat un contract cu MGRES care prevede reluarea achizițiilor de curent, fiind vorba de o cantitate de 204 mii MW la un preț de 73 de dolari per MW/h [53% din tot consumul malului drept].

Chișinăul a anunțat că este examinată posibilitatea extinderii acestui acord până în martie 2023.

Totodată, MoldovaGaz livrează 5,7 milioane m3 de gaz pe zi, primite de la Gazprom, malului stâng, inclusiv MGRES. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.