VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Natalia Gavrilița despre retragerea licențelor celor șase posturi TV: „Aceste instituții media au reflectat în mod tendențios și manipulatoriu evenimentele din țara noastră”

Premierul Natalia Gavrilița a venit cu un comentariu pe pagina sa de Facebook, după ce Comisia Situații Excepționale (CSE) a dispus suspendarea licențelor de emisie a șase posturi de televiziune, controlate de PP „Șor” și PSRM. Șefa executivului susține că aceste televiziuni au reflectat „în mod tendențios și manipulatoriu evenimentele din țara noastră dar și cele legate de războiul din Ucraina” și „au încălcat grav și în repetate rânduri Codul Serviciilor Audiovizuale”.

„Aceste instituții media au încălcat grav și în repetate rânduri Codul Serviciilor Audiovizuale, reflectând în mod tendențios și manipulatoriu evenimentele din țara noastră dar și cele legate de războiul din Ucraina. La aproape 300 de zile de război în Ucraina, propaganda în Republica Moldova nu a contenit, ba mai mult – aceasta s-a intensificat. În situația în care împotriva țării noastre se desfășoară nu doar un război energetic, dar și unul informațional, avem responsabilitatea și chiar obligația de a ne proteja cetățenii și țara”, se arată în mesajul prim-ministrei.

Natalia Gavrilița declară că decizia CSE are drept scop „să securizeze spațiul informațional din țară, să elimine manipularea și propaganda, elemente corupte și deosebit de periculoase”, mai ales în perioada dificilă pe care o traversăm.

Menționăm că posturile de televiziune TV6 și Orhei TV susțin că „argumentarea CSE este total neîntemeiată” și au făcut apel la comunitatea internațională. Totodată, opoziția parlamentară și-a exprimat indignarea față de decizia CSE și susțin că vor contesta în instanță „deciziile ilegale ale Comisiei”.

Citește și: Maia Sandu, despre suspendarea licențelor celor șase posturi TV: „Protejarea spațiului informațional este un pas important pentru prevenirea tentativelor de destabilizare”

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.