VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Natalia Gavriliță vorbește despre condițiile impuse de Rusia în timpul negocierilor tarifului la gazele naturale: „Nu am dorit să sacrificăm interesele pe termen lung ale țării pentru un preț mai bun pe termen scurt”

În ultimii 30 de ani, reprezentanții de la Chișinău nu au avut demnitate în raport cu Federația Rusă atunci când au negociat tarifele la gaz, a declarat premierul Natalia Gavriliță fiind invitata emsiunii „Ediţie specială” de astăzi de la Radio Moldova”.

„Nu am dorit să sacrificăm interesele pe termen lung ale țării pentru un preț mai bun pe termen scurt. Asta a lipsit în ultimii 30 de ani, un pic de demnitate și să ne gândim de ce are nevoie țara ca să fie rezilientă, să aibă un fundamen economic pentru dezvoltare, ca să fie cu adevărat independentă”, a menționat Gavriliță

Premierul a spus că e conștienă de faptul că din cauza majorării tarifului la gazele naturale, vor pierde din punct de vedere politic, dar „nu este despre noi. Este despre această țară, despre acești oameni care trăiesc aici”, a adăugat aceasta.

„Eu îndemn opoziția care crede că poate negocia mai bine să facă tot posibil pentru ca noi ca țară să fim toți patrioți și să obținem un rezultat cât mai bun pentru cetățenii noștri”, a declarat Natalia Gavriliță, adăugând că „o negociere implică două părți. Orice vizită se pregătește, se fac anumite demersuri din timp, se scriu scrisori, Nu a mers pentru că știam că nu există deschdere sau nu vom obține rezultatul dorit”, a menționat invitata emisiunii.

Natalia Gavriliță a mai declarat că au obținut condiții mai bune cei care le permit rușilor să utilizeze rețele de transport sau au o anumită abordare politică și geopolitică față de Rusia. „Noi avem regiunea transnistreană, avem un anumit proces de negocieri care trebuie să fie unul calm, separat de gazele naturale sau alte discuții. Este corect că am insistat la discuții în termeni comerciali și nu am dorit să sacrificăm interesele pe termen lung ale țării”, a declarat Gavrilița.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.