VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Natalia Gavrilița a cerut de la UE asistență suplimentară în domeniul apărării antiaeriene

Natalia Gavrilița a cerut de la UE asistență suplimentară în domeniul apărării antiaeriene, în contextul încălcărilor spațiului aerian al Republicii Moldova, urmare a războiului Federației Ruse asupra Ucrainei. Solicitarea a fost făcută de șefa Cabinetului de Miniștri în cadrul întrevederii cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene, Josep Borrell.

De asemenea, șefa Guvernului a mulțumit Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe pentru asistența acordată de blocul comunitar în cadrul mecanismului Facilității Europene pentru Pace, care a oferit oportunități Armatei Naționale a Moldovei în demersul său de modernizare, în valoare de 40 de mln de euro.

Josep Borrell a apreciat efortul Guvernului de la Chișinău de a menține sub control situația din domeniul securității, reiterând sprijinul UE în procesul de aliniere a instituțiilor de apărare la standardele UE. 

Totodată, oficialii au discutat și despre fortificarea capacităților Republicii Moldova în domeniul combaterii dezinformării și a amenințărilor hibride.

De asemenea, șefa Executivului a apreciat lansarea dialogului politic și de securitate la nivel înalt Moldova – UE, în martie 2022, reconfirmând interesul țării noastre pentru cooperarea în domeniul apărării.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.