VOCEA CARE NE UNEȘTE

Nancy Pelosi declară că a venit cu intenții paşnice în regiune

Preşedinta Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, care a sosit marți seară în Taiwan, a declarat miercuri că a venit cu intenții paşnice în regiune, în contextul în care vizita sa a înfuriat Beijingul, transmite AFP, citată de Agerpres.ro.

"Venim ca prieteni în Taiwan, venim în pace în regiune", a declarat Pelosi în cadrul unei întâlniri cu vicepreşedintele parlamentului taiwanez, Tsai Chi-chang.

Nancy Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a sosit la Taipei la bordul unui avion militar american. Vizita sa, care nu fusese anunţată oficial, dar care a făcut obiectul unor speculaţii intense de câteva zile, a determinat imediat reacţii din partea Beijingului.

La sosirea înaltului oficial american la Taipei, ministerul chinez de externe a denunţat "o încălcare gravă" a angajamentelor americane faţă de China, care "subminează grav pacea şi stabilitatea regionale".

Potrivit Reuters, preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA urmează să se întâlnească cu preşedinta Taiwanului, precum şi cu activişti pentru drepturile omului. 

Articole similare

spot_img

cele mai populare