VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Municipalitatea va cumpăra trei mii de containere de tip european pentru colectarea deșeurilor

Primăria municipiului Chișinău anunță că operatorul municipal de salubrizare va achiziționa un lot de trei mii de containere pentru deșeuri de tip european, de la Compania ELKOPLAST, câștigătoarea licitației desfășurate de în acest scop.

Contractul cu firma cehă a fost semnat de directorul interimar al Î.M. Regia „Autosalubritate”, Igor Gîrlea. Containerele noi sunt necesare pentru înlocuirea celor uzate și suplinirea platformelor existente, dar și a containerelor pentru reciclabile.

ELKOPLAST CZ, s.r.o. este o societate cehă de producție cu peste 20 de ani de tradiție în domeniul produselor destinate colectării, sortării și transportării deșeurilor.

De asemenea, Î.M. Regia „Autosalubritate” a semnat un contract pentru achiziția a 6 autogunoiere cu încărcare laterală, cu Atrikod d.o.o., o companie din Serbia, care a fost desemnată câștigătoarea licitației.

Acest tip de camioane sunt necesitate operatorului municipal de salubrizare, pentru a înlocui unitățile vechi cu încărcare laterală ale Întreprinderii.

Ambele achiziții internaționale au fost desfășurate în cadrul proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”, finanțat din sursele bugetului municipal, al BERD, BEI și E5P, fiind efectuate în corespundere cu procedura de achiziție a BERD-ului.

Până la sfârșitul lunii curente, urmează să fie semnat un contract, în vederea achiziționării a 8 autospeciale pentru transportarea deșeurilor.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.