VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Motorina se scumpește, iar benzina se ieftinește: Noile prețuri la combustibil, afișate de ANRE

A doua zi consecutiv litrul de motorină se scumpește. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți, valabile pentru ziua de joi, 18 august 2022.

Potrivit ANRE, joi, un litru de benzină cu cifra octanică A 95 va costa 25 de lei și 72 de bani, cu 15 bani mai puțin decât ziua precedentă, iar un litru de motorină va costa 25 de lei și 74 de bani, cu cinci bani mai scump în comparație cu ziua de ieri.

Potrivit ANRE, prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere și sunt calculate reieșind din valoarea medie a cotațiilor medii Platts; rata oficială medie de schimb a monede inaționale în raport cu dolarul SUA și marja comercială specifică, cota accizelor și taxa pe valoarea dăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.