VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Muncitorii de la Spații Verzi au început acțiunile de combatere a ambroziei

În Capitală se iau mai multe măsuri pentru a combate ambrozia, un puternic alergen. Astfel, serviciile municipale au identificat care sunt terenurile de răspândire și au aplicat tratamente chimice. Muncitorii de la „Spații Verzi” au intervenit în fiecare sector al Capitalei.

„Combaterea mecanică se realizează prin cositul gazonului în spațiile verzi gestionate de Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, iar pe timp de noapte suprafețele verzi sunt tratate cu substanțe chimice care acționează asupra dăunătorilor. În parcuri și grădini publice, combaterea ambroziei este făcută manual, prin smulgere”, anunță primăria Capitalei.

Responsabilii municipalității menționează că pentru a combate planta se intervine în perioada de la răsărirea acesteia și până la sfârșitul perioadei de vegetație, cu aplicarea preparatelor chimice înregistrate în Registrul de Stat al Produselor de uz fitosanitar și fertilizanți.

Totodată, „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” intervine pentru combaterea ambroziei pe terenurile aflate în gestiune, iar intervențiile pe terenurile aflate în proprietate sau gestiune privată sunt efectuate în baza unui contract de prestări servicii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.