VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Chișinăul cere mai multe explicații administrației din stânga Nistrului în cazul deversărilor apelor uzate în Nistru, în zona orașului Tighina

Ministerul Mediului a solicitat prelevarea și examinarea probelor de apă din mai multe zone ale fluviului, inclusiv din regiunea municipiului Tighina, în urma informațiilor apărute în presă privind deversările sistemului de canalizare al orașului Tighina în râul Nistru.

Potrivit informațiilor preliminare obținute de la instituțiile statului, avaria la sistemul de canalizare a fost remediată de structurile orășenești. Totuși, râul Nistru este considerat momentan poluat în sectorul din apropierea municipiului Tighina.

„Pentru a evita situațiile neplăcute, Ministerul Mediului solicită populației din zona adiacentă evitarea scăldatului în Nistru, precum și neadmiterea adăpatului animalelor în zona aval de Bender”, transmite ministerul în comunicat.

Totodată, Biroul Politici de Reintegrare informează că prin canalul de dialog stabilit a fost sesizat reprezentantul politic de la Tiraspol, cu solicitarea de a furniza informații mai detaliate cu privire la circumstanțele acestui incident.

„Autoritățile competente din Republica Moldova sunt pregătite să acorde asistența corespunzătoare și în context s-a solicitat asigurarea accesului specialiștilor calificați pentru a desfășura măsurările și activitățile necesare întru a asigura protecția sănătății populației, respectarea normelor ecologice în vigoare și buna utilizare a resurselor acvatice”, a transmis Biroul Politici de Reintegrare într-un comunicat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.