VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mozaicul de pe fațada clădirii TNOB „Maria Bieșu”, inclus în Registrul monumentelor

Mozaicul de pe fațada clădirii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” a fost introdus în Registrul național al monumentelor de for public. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost adoptat de Parlament la 18 ianuarie.

Mozaicul datează din anul 1974 și, anterior, se afla pe fațada fostei clădiri a Palatului de Cultură al Sindicatelor din strada Kiev nr. 7.

În perioada anilor 2020-2022, acesta a fost restaurat și a fost strămutat pe fațada clădirii auxiliare a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. În acest context, este necesară modificarea Registrului național al monumentelor de for public.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.