VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Moscova a anunţat că va face „schimbări majore” în rândul forţelor armate începând cu 2023

Moscova a anunţat marţi că va face „schimbări majore” în rândul forţelor sale armate începând din 2023 şi până în 2026 şi a promis să îşi reorganizeze structura militară, după luni de eşecuri pe câmpul de luptă din Ucraina, relatează Reuters.

Pe lângă reformele administrative, Ministrul rus al Apărării a anunţat că va consolida capacităţile de luptă ale forţelor sale navale, aerospaţiale şi de rachete strategice.

„Numai prin consolidarea componentelor structurale-cheie ale forţelor armate este posibilă garantarea securităţii militare a statului şi protejarea noilor entităţi şi instalaţii critice ale Federaţiei Ruse", a declarat Serghei Şoigu, ministrul rus al apărării.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că schimbările au devenit necesare din cauza „războiului prin intermediari" pe care Occidentul îl duce în Ucraina, reamintind că Occidentul a trimis armament din ce în ce mai greu în această ţară pentru a o ajuta să opună rezistenţă forţelor ruseşti.

Ministerul rus al Apărării, care s-a confruntat cu critici interne dure pentru ineficienţa demersului său de a prelua controlul asupra unor teritorii mai mari în Ucraina, a promis în decembrie că îşi va creşte personalul militar la 1,5 milioane de oameni.

În cele 11 luni ale invaziei sale în ţara vecină, Moscova a făcut numeroase schimbări la conducerea militară a ceea ce numeşte „operaţiunea specială" din Ucraina, în cadrul căreia forţele sale au cucerit iniţial zone mari din sudul şi estul ţării, dar de atunci au suferit o serie de înfrângeri şi au fost nevoite să recurgă la retrageri succesive.

Săptămâna trecută, Şoigu l-a numit pe generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al armatei, să preia conducerea campaniei din Ucraina.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.