VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldovenii evacuați din Fâșia Gaza vor ajunge azi la București

Cei 36 de moldoveni evacuați ieri din Fâșia Gaza vor ajunge azi, la ora 15.00, la București. Împreună cu un grup de cetățeni români, moldovenii vor fi transportați în capitala României cu o cursă specială organizată de Ministerul de Externe de la București. Ulterior, cel mai probabil la noapte, persoanele vor ajunge cu un autocar la Chișinău.

Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean la începutul ședinței de azi a Guvernului.  

”La noapte îi vom avea aici acasă. Vreau să mulțumesc Ministerului Afacerilor Externe, dar și celorlalți colegi din instituțiile statului care au lucrat și au muncit în ultimele săptămâni ca să facă acest lucru posibil. Vreau să mulțumesc și Bucureștiului și partenerilor internaționali, care ne-au ajutat cu acest efort – Egiptul, Israelul, Statele Unite, România, Ucraina. Toți ne-au ajutat să aducem cetățenii noștri din Fâșia Gaza”, a declarat Dorin Recean.

Amintim că moldovenii au traversat ieri frontiera dintre Gaza și Egipt la punctul de la Rafah. Ulterior, cetățenii noștri au ajuns la Cairo, Egipt, acolo unde s-au aflat în grija funcționarului consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene care i-a preluat la punctul de trecere.

Ieri, președinta Maia Sandu a mulțumit autorităților ucrainene și române pentru sprijinul oferit.

„Sunt profund recunoscătoare președinților Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski pentru sprijinul României și Ucrainei în misiunea noastră de aproape o lună de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza”, a scris președintele Maia Sandu pe X/Twitter.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.