VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldovenii din diasporă, îndemnați să se înregistreze în prealabil pentru alegerile prezidențiale

Președinta Maia Sandu face apel către moldovenii din diasporă să se înregistreze în prealabil pe inregistrare.cec.md/ pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024.

Potrivit șefei statului, înregistrarea este importantă din două motive principale: ajută în procesul de constituire a secțiilor de votare, așa încât acestea să fie deschise anume acolo unde este nevoie, unde se înregistrează un număr mare de moldoveni și este obligatorie pentru cetățenii noștri stabiliți în SUA, Canada, Islanda, Norvegia, Suedia și Finlanda care vor să-și exprime votul prin corespondență, ca metodă alternativă de vot în străinătate cu utilizarea serviciilor poștale.

„Mulți moldoveni vor vota acolo unde locuiesc, în afara hotarelor Republicii Moldova. Dacă vă înregistrați în prealabil, Comisia Electorală Centrală va ști că veți vota în străinătate și nu în satul de baștină, și va putea deschide secții de vot mai aproape de dumneavoastră”, susține Maia Sandu.

Menționăm că alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024. Tot în această zi, cetățenii vor participa la referendum și vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.