VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Moldoveancă plecată în Italia: Eu țin foarte mult la demnitatea națională și niciodată nu mă gândesc să-mi abandonez țara 

”Țin foarte mult la demnitatea națională și niciodată nu mă gândesc să-mi abandonez țara și să-mi părăsesc rudele și pe cei apropiați”. O spune Silvia Bulat, fostă profesoară din comuna Miclești, Criuleni, care ca mulţi alţi cetăţeni au luat drumul pribegiei în căutarea lucrului peste hotare.

În cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei, Silvia Bulat a mărturisit că după 10 ani de aflare în Italia este tot cu gândul acasă.

Eu am deja mai mult de 10 ani, 11 ani de când sunt peste hotare, lucrez parțial, nu sunt venită pe ani întregi, lucrez 2-3 luni, maxim 4 luni și mă întorc acasă. Adică, eu țin foarte mult la demnitatea națională și niciodată nu mă gândesc să-mi abandonez țara și să-mi părăsesc rudele și pe cei apropiați”, a menționat Silvia Bulat.

Fosta profesoară a mărturisit că a plecat peste hotare din cauza neajunsurilor și salariului mic pe care îl avea în Moldova.

Am lucrat 27 de ani în sfera pedagogiei, începând de la grupele mici de grădiniță și până la clasele mari, a 7-a, a 8-a, am făcut cu clasele primare și clasele mari educație și activitate muzicală, cu activități extrașcolare în cadrul grădinițelor și școlilor. Două școli și două grădinițe cândva aveam în satul natal, Miclești, raionul Criuleni. Am ales să plec, pentru că, știți, când uneori suntem constrânși să facem o alegere pentru a ne rezolva unele necesități, adică necesități, așa, de familie, urgente, care ne pun în față problemele acestea care trebuie rezolvate și de aceea am hotărât să plec, dar plecările mele sunt parțiale, adică eu nu sunt venită aici pentru totdeauna sau să mă gândesc să-mi abandonez țara”, a mai subliniat fosta profesoară.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.