VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldovagaz ar putea cere o nouă majorare a tarifelor la gaz pentru consumatori

Moldovagaz ar putea cere o nouă majorare a tarifelor pentru consumatorii finali de gaze naturale.

Directorul general al companiei, Vadim Ceban, a anunțat pe o rețea de socializare că în prezent discută cu ANRE despre noua formulă de calcul a tarifului, ulterior Moldovagaz va decide dacă va cere majorarea tarifului la gaz.

”SA „Moldovagaz” se află în proces de consultări cu ANRE privind problemele modificărilor și completărilor la Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale, precum și a principiilor de tarifare, în baza modificărilor propuse de autoritatea de reglementare la Metodologia de calcul a tarifului pentru gaze naturale.

Problema depunerii unei noi cereri de actualizare a tarifelor va fi analizată la una dintre următoarele ședințe ale Consiliului de Administrație al Societății”, a scris Ceban.

Reamintim că de la 1 octombrie, în conformitate cu termenii contractuali dintre SA „Moldovagaz” și gigantul rus „Gazprom” se va modifica formula de calcul a costului gazelor naturale: 70% din preț se va forma în funcție de costul produse petroliere (motorina și păcură) și 30% pe baza cotațiilor bursiere.

Menționăm că ANRE a stabilit că de la 1 august un metru cub de gaze va costa aproximativ 23 de lei.

Citește și: Oficial: În luna septembrie R. Moldova va cumpăra gaz cu 1.882 de dolari pentru mia de metri cubi

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.