VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Moldovagaz anunță că discrepanțele din facturile la gaz vor fi recalcultate pe perioada rece a anului

Moldovagaz anunță că discrepanțele (erorile) financiare identificate vor fi recalculate/ajustate pe parcursului perioadei reci a anului, fiind reflectate ca avans în următoarele facturi de plată. SA „Moldovagaz” informează despre finalizarea procesului de emitere și distribuire a facturilor de plată pentru gazele naturale consumate în luna decembrie 2022.

Totodată, cazurile identificate de neconcordanță a gradului de vulnerabilitate socială pentru unii consumatori (statutul stabilit de guvern prin intermediul platformei www.compensatii.gov.md și cel indicat în facturile de plată) urmează să fie ajustate în comun cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, cu operarea modificărilor corespunzătoare în baza de date.

Conform prevederilor legale, furnizorul de gaze naturale calculează compensațiile pentru fiecare consumator casnic și le reflectă în factură, indicând volumul compensat, tariful compensat și suma compensată, categoria de vulnerabilitate energetică, precum și metoda de stabilire acesteia potrivit informației prezentate de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Concomitent Moldovagaz roagă consumatorii finali de gaze naturale să efectueze plățile conform facturilor emise pentru consumul din lunile noiembrie și decembrie 2022.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.