VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldovagaz a plătit pentru gazele consumate în septembrie și avansul pentru octombrie

SA „Moldovagaz” a anunțat joi, 20 octombrie că a achitat plata pentru gazele consumate în luna septembrie și jumătate din avansul pentru luna octombrie.

„Compania Moldovagaz a transferat în întregime către SAP „Gazprom” plata pentru gazele naturale furnizate în luna septembrie 2022 în mărime de 53,5 milioane dolari SUA, precum și avansul în proporție de 50% pentru luna octombrie în mărime de 27,4 milioane dolari SUA”, se menționează în comunicatul instituției.

În acest sens, administrația întreprinderii Moldovagaz mulțumește Guvernului Republicii Moldova pentru susținere, precum și consumatorilor, care au achitat înainte de termenul-limită facturile pentru gaze naturale.

Menționăm că miercuri, 19 octombrie, Comisia Situații Excepționale a decis ca SA „Energocom” să acorde un împrumut în sumă de un miliard 50 de milioane de lei SA „Moldovagaz”. Dacă banii nu vor fi restituiți pâna la data de 1 mai 2023, statul va prelua conductele, gajate de companie.

Potrivit ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, acestă decizie a permis achitarea integrală de către MoldovaGaz către Gazprom a consumului de gaz pentru luna septembrie și avansul pentru octombrie.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.