VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldova va beneficia de un nou mecanism de finanțare din partea FMI

Republica Moldova va beneficia de un nou mecanism de finanțare și susținere pentru Reziliență și Facilitarea Sustenabilității, destinat gestionării provocărilor climatice, inclusiv creșterii rezistenței la șocurile legate de climă și sporirii securității energetice. Negocierile sunt finalizate, iar decizia pozitivă a Consiliului director al FMI este așteptată la început de decembrie 2023. 

Despre acte lucru a discutat șefa statului, Maia Sandu, în cadrul unei întâlniri la Președinție cu directorul adjunct al Departamentului European al Fondul Monetar Internațional, Mark Horton, și cu directorul executiv al instituției, Paul Hilbers.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre situația din țară și regiune și evoluțiile recente economice. La fel, s-a vorbit despre susținerea oferită de FMI pentru relansarea economică, dezvoltarea unui mediu economic stabil și previzibil, în procesul de aderare la UE. 

Președinta Maia Sandu le-a mulțumit reprezentanților FMI pentru parteneriatul și susținerea permanentă acordată pentru menținerea stabilității economice a Moldovei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.