VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldova se alătură unei campanii internaționale de reformare a infrastructurii digitale

Republica Moldova se alătură unei campanii internaționale de dezvoltare a infrastructurii publice digitale ”50 in 5”, inițiativă ce va promova economiile inovatoare și incluzive și va pune la dispoziție statelor implicate modele de urmat și tehnologii avansate. Campania reunește 50 de state ale lumii care, timp de cinci ani, vor avea misiunea de a pune în practică cel puțin o componentă de a infrastructurii publice digitale.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Moldova este una dintre 11 țări care se angajează să implementeze aceste aspecte într-o manieră sigură și interoperabilă.

”Moldova a făcut progrese considerabile în transformarea digitală și ne angajăm să sprijinim și să învățăm de la colegii noștri de frunte, în timp ce lucrăm împreună pentru a ne atinge obiectivele comune”, a declarat ministrul Dumitru Alaiba.

Pentru Republica Moldova campania 50-in-5 înseamnă consolidarea cooperării digitale. Învățarea de la alții, în timp ce țara își va împărtăși experiența, va contribui la realizarea planurilor de dezvoltare a infrastructurii publice digitale.

Campania este susținută de Fundația Bill & Melinda Gates, Co-Develop, Alianța pentru Bunuri Publice Digitale (DPGA) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.