VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, discuție telefonică cu Volodimir Zelenski după anunțul Comisiei Europene: „Zi istorică pentru R. Moldova și Ucraina”

Președintele R. Moldova, Maia Sandu a avut o discuție telefonică cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, în sera zilei de 8 noiembrie, după anunțul Comisiei Europene care a recomandat începerea negocierilor de aderare a ambelor state la UE. Cei doi șefi de stat s-au felicitat reciproc și au convenit să „coordoneze următorii pași comuni” cu privire la aderarea R. Moldova și Ucrainei la UE.

„Am avut o conversație telefonică cu președintele Zelenski”, a scris Maia Sandu pe platforma X, menționând că „țările noastre” sărbătoresc astăzi o zi importantă.

Șefa statului a adresat felicitări Ucrainei și oamenilor săi „pentru această realizare”.

De asemenea, Maia Sandu a exprimat recunoștință președintelui Zelenski pentru asistența acordată în evacuarea cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza.

La rândul său, președintele Ucrainei a scris pe rețelele de socializare că a fost bucuros să discute cu președinta Maia Sandu „într-o zi istorică pentru Ucraina și R. Moldova”.

„Ne-am felicitat reciproc cu privire la raportul Comisiei Europene, care recomandă începerea negocierilor cu țările noastre pentru aderarea la Uniunea Europeană. Am convenit să ne coordonăm următorii pași comuni. Am discutat, de asemenea, despre asistența Ucrainei în evacuarea cetățenilor moldoveni din Gaza, precum și despre Formula Păcii”, a scris Volodimir Zelenski pe rețelele de socializare.

Precizăm că Comisia Europeană a recomandat la 8 noiembrie Uniunii Europene să înceapă discuțiile privind aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la blocul comunitar. Decizia finală privind începerea negocierilor va fi luată de către statele membre la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.