VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldova lansează la o expoziție internațională primul vin creat cu ajutorul Inteligenței Artificiale

Ministerul Agriculturii anunță un moment istoric pentru vinificația din R. Moldova. La o expoziție prestigioasă din Germania, va fi lansat Chelaris, un vin revoluționar creat cu ajutorul inteligenței artificiale, o fuziune între patrimoniul viticol secular al țării și cele mai avansate tehnologii.

În total, la expoziția ProWein2024 din Dusseldorf sunt prezente 51 de vinării din R. Moldova. Toți vizitatorii sunt așteptați până pe 12 martie, la standul Wine of Moldova „pentru a celebra spiritul inovator, bogăția tradițiilor și gustul autentic al vinurilor noastre”.

Potrivit Ministerului Agriculturii, expoziția este organizată anual la Düsseldorf, Germania. Acolo se adună mii de expozanți, vizitatori, somelieri, comercianți și experți din întreaga lume.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.