VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldova a fost aleasă în calitate de stat membru în Comitetul turism și competitivitate

Republica Moldova a fost aleasă, cu 23 de voturi, în calitate de stat membru în Comitetul turism și competitivitate (2023-2027). Alegerile au avut loc în cadrul celei de-a 68-a reuniune a Comisiei pentru Europa a Organizației Mondiale a Turismului la data de 2 iunie la Sofia, Bulgaria.

Competitivitatea este un element important pentru strategia de promovare a Republicii Moldova ca destinație turistică. Aderarea la această structură va aduce numeroase beneficii pentru industria turismului din țara noastră. De asemenea, activitatea în cadrul comitetului ne va ajuta să identificăm strategii și inițiative eficiente pentru a ne promova oferta turistică națională, a atrage investiții și a oferi servicii turistice de calitate”, anunță Ministerul Culturii.

Menționăm că în cadrul reuniuni s-a discutat că turismul internațional este pe cale să revină la nivelurile pre-pandemie, astfel conform datelor prezentate de UNWTO, 235 de milioane de turiști au călătorit internațional în primele trei luni, mai mult decât dublu față de aceeași perioadă a anului 2022. Totodată, Europa a atins în proporție de 90% nivelul pre-pandemie în ceea ce privește numărul de turiști, statistică favorizată de cererea puternică pe plan regional.

Cea de-a 69-a reuniune a Comisiei pentru Europa a UNWTO va avea loc, în 2024, în Albania.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.