VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mitropolia Basarabiei marchează 165 de ani de la Unirea Principatelor Române

Mitropolia Basarabiei marchează 165 de ani de la Unirea Principatelor Române printr-un program special. În data de 24 ianuarie, la ora 12.00, va fi oficiată slujba de Te Deum la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, urmată de alocuțiunea mitropolitului Basarabiei PS Petru și discursurile unor personalități culturale și intelectual.

Potrivit IPN, la nivel eparhial vor fi organizate slujbe de Te Deum în toate bisericile parohiale, schiturile și mănăstirile Arhiepiscopiei Chișinăului, în aceeași zi, începând cu ora 12.00. Clopotele vor fi trase timp de un minut la sfârșitul fiecărei slujbe.

Mitropolia Basarabiei menționează că aniversarea Unirii Principatelor Române și comemorarea făuritorilor acesteia sărbătoresc nu doar un moment istoric, ci și subliniază unitatea și demnitatea națională. Această zi solemnă reprezintă un prilej de reflecție asupra trecutului glorios și un îndemn la menținerea unității și valorilor care ne definesc ca popor.

La 24 ianuarie 1859, idealul național a fost încununat prin alegerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza al Moldovei și ca Domnitor al Ţării Românești la București.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.