VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Judecătoria Chișinău a decis comasarea a două cauze penale în care este vizat Vlad Plahotniuc

Judecătoria Chișinău, oficiul Buiucani, a admis cererea avocaților lui Vlad Plahotniuc privind conexarea cauzei ce-l vizează la o altă cauză aflată pe rolul instanței din anul 2021, în care șapte persoane au statut de inculpat, acuzate în dosarul ,,Frauda Bancară”, anunță Procuratura Anticorupție într-un comunicat de presă. 

„Procuratura Anticorupție a pledat împotriva conexării, argumentul de bază fiind tergiversarea examinării cauzei, inclusiv luând în considerare lipsa temeiurilor legale de indivizibilitate sau conexitate a cauzelor penale menționate supra, precum și etapele de desfășurare a ședințelor de judecată diferite (primul fiind la etapa cercetării judecătorești, iar celălalt la etapa inițială), fapte și perioade distincte de incriminare a acțiunilor inculpaților și proceduri aplicabile în condiții speciale, ce impunea examinarea cauzelor penale respective în mod separat”, se arată în comunicatul Procuraturii Anticorupție, citat de ziua.md.

Procuratura Anticorupție mai anunță că încheierea respectivă poate fi contestată doar odată cu fondul cauzei, iar argumentele instanței vor fi cunoscute odată cu înmânarea încheierii motivate. Următoarea ședință de judecată pe acest caz este programată pentru 14 februarie. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.