VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Mister dezvăluit în cazul lui Platon. Probele din dosar nu au dispărut, erau în camera de păstrare

Judecătoria Chișinău anunță că probele dintr-un dosar penal în care este vizat omul de afaceri Veaceslav Platon nu au dispărut. CD-ul cu înregistrările video se afla în camera de păstrare a probelor din cadrul instanței.

Anunțul judecătoriei vine la aproape trei săptămâni de acuzații între diverse instituții de profil privind posibila dispariție a probelor care-l incriminează pe Veaceslav Platon de corupere a mascaților din batalionul „Pantera”.

„În rezultatul efectuării unor verificări în cadrul instituţiei judecătoreşti, s-a stabilit că toate mijloacele materiale de probă care au fost remise împreună cu dosarele penale în instanţă, inclusiv şi purtătorul de informații invocat în cauza penală de învinuire a domnului Veaceslav Platon, se află în Camera de păstrare a corpurilor delicte din cadrul Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, mijloacele materiale de probă fiind luate la evidenţă de o persoană responsabilă şi cu menţiunile necesare în Registrul pentru evidenţa corpurilor delicte, iar în acest context, Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, infirmă lipsa vreunei probe din această cauză penală”, se arată în comunicatul instanței.

Un CD cu înregistrări video şi audio, care-l incriminează pe Veaceslav Platon de corupere a mascaţilor din batalionul „Pantera” a dispărut din dosar. Dispariţia probei a fost depistată la şedinţa din 2 mai, când urma să fie vizionat CD-ul.

Procuratura Anticorupție (PA) a venit la data de 10 mai cu o reacție în care a respins orice acuzație privind implicarea în dispariția CD-urilor cu înregistrări video și audio. PA a declarat că probele video și audio „au fost transmise instanței odată cu transmiterea cauzei pentru examinare acesteia în fond, respectiv păstrarea lor nu ține de competența Procuraturii Anticorupție”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.