VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mişcarea LGBT, recunoscută drept o organizaţie extremistă în Rusia

Curtea Supremă din Rusia a recunoscut mișcarea LGBT ca o organizație extremistă.

„Se recunoaște mișcarea publică internațională LGBT drept organizație extremistă și se interzic activitățile acesteia în Rusia”, a anunțat judecătorul, citat de ria.ru.

El a adăugat că decizia va fi „implementată imediat”.

De menționat că la ședința Curții Supreme a participat doar un reprezentant al Ministerului Justiției. Ședința a durat mai mult de patru ore și s-a desfășurat cu ușile închise deoarece a fost clasificată drept „secretă”.

Menționăm că Ministerul Justiției din Rusia a intentat un proces pentru a recunoaște LGBT drept organizație extremistă. Potrivit instituției, activitățile acestei mișcări pe teritoriul rus conțin „semne și manifestări ale unei orientări extremiste, inclusiv incitarea la ură socială și religioasă”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.