VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/Meniu nou în grădinițele din Capitală: Ce alimente include

Începând cu data de 1 decembrie curent, în instituțiile de educație timpurie din capitală se va implementa Meniul model unic, sezon (iarnă-primăvară), aprobat de către Direcția Generală Educație Tineret și Sport (DGETS) și coordonat de către Centrul Sănătate Publică (CSP), informează autoritățile municipale.

Potrivit primăriei Chișinău, acesta va include 3 mese principale şi o gustare (dejun, gustare, prânz, cină), unde vor fi incluse calorii, proteine, lipide, glucide.

Autoritățile municipale afirmă că Meniul model unic este elaborat în strictă conformitate cu prevederile Meniului model recomandat de Ministerul Sănătăţii, fiind întocmit de către un grup de lucru (directori de instituții, lucrători medicali, tehnologi în alimentația publică) din cadrul DGETS, cu recomandările de rigoare a specialiștilor nutriționiști, reprezentanți ai ANSP și CSP.

„Domeniul alimentației în grădinițele din capitală este o prioritate pentru APL Chișinău, astfel la elaborarea meniurilor se ține cont de sănătatea copiilor chiar de la vârste fragede. Implementarea unui meniu echilibrat în instituțiile de educație timpurie are rolul de a contribui la formarea unor practici alimentare benefice și la dezvoltarea armonioasă a copiilor”, precizează primăria capitalei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.