VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mircea Geoană: Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană. NATO nu are nicio intenție să intervină în acest conflict

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu acordat cotidianului german „Tagesspiegel” că Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană și a subliniat că NATO nu are nicio intenție să intervină în acest conflict şi încearcă să evite o escaladare.

Citat de Digi24, secretarul general adjunct al NATO a comentat pentru publicația germană ideea de a sprijini apărarea aeriană ucraineană din țările NATO vecine, cum ar fi România sau Polonia.

„Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană şi aş dori să mulțumesc Germaniei pentru contribuția pe care o aduce în acest sens. Dar nu, există un o linie de demarcație clară între teritoriul NATO şi teritoriul non-NATO. Clauza de asistență reciprocă din Articolul 5 din Tratatul NATO se aplică exclusiv teritoriului NATO şi statelor membre”, a afirmat Mircea Geoană în interviu. El a menționat că ”NATO nu are nicio intenție să intervină în acest conflict”. ”Prin urmare, încercăm să evităm o escaladare. Susținem Ucraina să se apere şi să respingă agresiunea rusă”, a arătat Geoană. Despre situaţia de pe frontul din Ucraina şi riscul de a pierde pierde războiul, Mircea Geoană a subliniat că ”acesta este unul dintre cele mai delicate momente ale războiului”.

”Trebuie să ne asigurăm că, în timp ce suntem, pe bună dreptate, îngrijoraţi, să nu devenim prea pesimişti cu privire la evoluţia situaţiei. În prezent, Rusia obţine câteva mici câştiguri tactice. Din punct de vedere militar, sunt neapărat valoroase”, a spus el. Poitrivit lui Geoană, ”Moscova profită de slăbiciunea actuală a Ucrainei pentru a extinde linia frontului”. ”Vedem în prezent acest lucru cu atacurile din nord-est împotriva oraşului Kharkiv. Dar Putin ştie că Ucraina va primi în curând noi echipamente, muniţii şi tehnologie din partea Occidentului. Este si un război al logisticii”, a explicat secretarul general adjunct al NATO.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.