VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Mircea Geoană: Există o șansă ca Moldova să-și schimbe destinul și să vină alături de noi

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a insistat la Washington, ca Republica Moldova să fie și mai mult sprijinită în fața războiului hibrid al Rusiei, transmite Ziarul Național.

Mircea Geoană susține că a purtat discuții cu oficiali ai Casei Albe și cu reprezentanți ai Congresului SUA despre sprijinul pentru Moldova. În mesajul transmis, Geoană a precizat că țara noastră „se află sub o presiune nu militară, ci a unui război hibrid total împotriva orientării proeuropene”.

„Există o șansă ca R. Moldova să-și schimbe destinul și să vină alături de noi, în orice formulă, în Europa. UE a invitat-o să devină membră. Maia Sandu trebuie sprijinită. Rusia a declanșat împotriva Chișinăului un război hibrid total, nu militar, dar apasă pe toate butoanele de influență pe care le are, pentru a opri acest drum al R. Moldova către Europa și către noi. Trebuie să aducem Ucraina alături de noi, Georgia trebuie să fie alături de noi, Balcanii de Vest trebuie să vină alături de noi în Europa și în Occidentul democratic. În condițiile în care se va întâmpla acest lucru, România nu va mai fi la periferia Europei, ci va fi în centrul Europei. E păcat să nu profităm astăzi de chestia asta. Și, cum spunea cancelarul german, centrul de greutate al Europei se mută către est, pentru că Rusia s-a decuplat de Europa civilizată”, a Mircea Geoană în cadrul unei dezbateri intitulată „Parteneriatul Strategic România – SUA: Perspective, Ambiții, Orizont 2030”.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.