VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Minutul lui Vasile Botnaru- Păpușa mecanică

Poza cu Putin singuratic în preajma unui brăduț instalat în fața iconostasului a stârnit  tot felul de comentarii pe rețele sociale, unul mai răutăcios decât altul.  Zădarnic a încercat fabrica de troli să minimalizeze valul de ironii, injurii și blestemări. 

Experții care au sarcina să-i lustruiască imaginea nu mai știu ce naiba să inventeze ca să-l prezinte pe Putin într-o lumină favorabilă. Unde-s vremile de aur ale scufundărilor în căutarea de trofee arheologice și ale zborului în stolul de gâște sălbatice?  Astăzi cum să-l transformi în Făt Frumos pe Statu-Palmă-Barbă-Cot?  

După seria lamentabilă de secvențe video cu aceeași  agenți de pază interpretând rolul de  mame îndurerate sau de combatanți  de la Bahmut Putin iar apare  ca o nălucă în biserica pustie  lângă brăduțul pitic care-i subliniază statura scundă. Asemănarea cu un hrib bondoc  sare mereu în ochi, mai cu seamă atunci când are de înmânat medalii unor handralăi care se mai și apleacă accentuându-i  înălțimea neîmplinită.  Doar alături de Medvedev Putin se simțea  confortabil. De când are sarcina să joace rolul samuraiului neînfricat Dimon e ținut la distanță.

Firește, fotografii și cameramanii care se respectă niciodată nu vor sublinia în mod premeditat statura lui Putin pe care nu o salvează nici pantofii cu tocuri dublate. Chiar atunci când apare alături de Lukașenko sau în compania lui Bashar al-Assad.  Dmitri  Peskov le sugerează totuși cu multă insistență cum să ia imagini ca să nu dea în bară dacă vor să mai calce pe la Kremlin.  

Purtătorul de cuvânt devine însă ne-putin-cios atunci când Putin însuși demolează propria autoritate?.. Cum să repare Dmitri Peskov reputația șefului său după cea mai recentă boacănă cu armistițiul de Craciun?  Cum să-l apere de reproșurile umilitoare ale teroristului de meserie   Ghirkin-Strelkov care nu a ratat nici această ocazie ca să pună la îndoială  perspicacitatea strategică a liderului tot mai cocoșat.  Cum să refacă    autoritatea șubrezită a comandantului suprem al Forțelor armate dacă șeful unei adunături de mercenari își șterge picioarele de ditamai șeful statului major al armatei?

După ce a ratat promisa victorie în războiul fulger Putin își vede cu ochii moarte ... politică și se roagă în fața bradului pitic din biserica pustie să nu ajungă și el la finalul apoteotic al lui Nicolae Ceaușescu, Saddam Hussein, și Muammar Gaddafi.   Păpușă mecanică.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.