VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Minutul lui Vasile Botnaru- NU ȚINEȚI INTERLOCUTORUL DE BUMB

Niciodată nu-l țineți de bumb pe interlocutorul cu care discutați. În loc să se concentreze pe argumente și eventual să vă contrazică ori să vă dea dreptate, el se va gândi dacă nu cumva o să cedeze ața. După care gândul îl va purta spre inevitabila judecată de apoi, când va trebui să justifice dauna vestimentară în fața nevestei suspicioase – te-ai bătut cu poliția? ai fost la mândre? te-au urcat în copac ?

Exact așa mi s-a întâmplat deunăzi când m-a prins de nasture un cetățean care și-a propus să mă convingă, fără să-și ascundă bucuria, că opțiunea utopică a unirii cu România a fost îngropat odată cu dobândirea statutului de țară candidat la accederea în Uniunea Europeană.

Nu mi-a rămas în cap niciunul din argumentele oratorului pătimaș. Mă gândeam mereu la bumbul pe care-l ținea ostatec antiunionistul ca nu cumva să plec înainte ca el să se răcorească. Nu mai țin minte nici trucul la care am fost nevoit să recurg ca să scap din strânsoare. Mi-am amintit însă de pățania unui ambasador cu care ne cunoscusem prima dată în platoul de filmare de la Jurnal TV.

Cu câteva minute înainte de a începe emisiunea în direct la care fusesem invitați, excelența sa a descoperit că i s-a descusut un nasture de la sacou. Avea un surtuc albastru cu nasturi aurii, prin urmare oricine se uita la televizor avea să observe că ditamai ambasadorul nu are un bumb la vestonul elegant.

Îngrijorarea diplomatului mi s-a transmis și mie ca virusul COVID. În loc să mă gândesc la ceea ce scot pe gură mă frământa situația jenantă în care s-a pomenit diplomatul, care, firește a avut o prestație excelentă chiar dacă i s-a rupt bumbul. Eu însă mă simțeam ca peșteșle în tigaie, ca amantul descoperit în dulap de soțul inoportun, ca văcarul care a pierdut vacile satului. Atunci am îndrăgit honoracele, cele cu fermuar ori din alea pe care le îmbraci peste cap și nu rămâne la vedere niciun bumb.

Autor

  • Vasile Botnaru

    Realizatorul și moderatorul emisiunii „Puncte de vedere, Puncte de reper”. Timp de 17 ani a fost șeful Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, biroul din Moldova. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova și la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. A fost cotat printre cei mai populari 10 jurnaliști de către Clubul de Presa Chișinău timp de trei ani consecutiv, la mijlocul anilor '90. A fost unul dintre fondatorii (în 1992) a Agenției de știri Basa-Press. A contribuit la lansarea postului de televiziune Pro TV Chișinău. În 2009 a fost decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.