VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Irina Gutnic, numită în funcția de viceprimar a Primăriei municipiului Chișinău

După două tentative eșuate de a o numi viceprimar pe Irina Gutnic prin decizia Consiliului municipal Chișinău, aceasta a fost desemnată în funcție prin dispoziția primarului Ion Ceban. Informația a fost confirmată pentru IPN, de către consilierul primarului, Natalia Ixari.

Irina Gutnic, care deține funcția de director general la SA „Apă-Canal Chișinău”, urmează în decurs de 30 de zile, de la apariția incompatibilității, să renunțe la una dintre posturi.

Dispoziția de numire în funcție a fost semnată încă pe 19 octombrie. Aceasta după ce anterior, CMC a respins de două ori candidatura ei, propusă de primar. Or, potrivit legislației, viceprimarul este ales la propunerea primarului general prin decizia Consiliului adoptată cu votul majorității consilierilor aleși. În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la două ședințe consecutive de către CMC sau nu întrunește numărul necesar de voturi la două ședințe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința Consiliului.

Irina Gutnic este directorul SA „Apă-Canal Chișinău”. În perioada anilor 2003-2012, a activat în diferite funcții la Ministerul Finanțelor. De asemenea, a activat în calitate de șef de direcție la Curtea de Conturi, dar și în calitate de director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.