VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Minsitrul britanic de Externe vine la Chișinău

Mâine, ministrul Afacerilor Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, James Cleverly, vine într-o vizită de două zile în Republica Moldova.

Șeful diplomației britanice va avea întrevederi cu mai mulți oficiali de la Chișinău, inclusiv cu ministrul de Externe și al Integrării Europene, Nicu Popescu. Joi, cei doi demnitari vor susține o conferință de presă.

Menționăm că, în aceste zile, la Chișinău se va afla și fostul ambasador al Statelor Unite în Moldova, Dereck J. Hogan, care acum deține funcția de asistent adjunct principal în cadrul Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentul american de Stat.

Oficialul american va participa la reuniunea de nivel înalt a Dialogului Strategic dintre Republica Moldova și SUA, găzduită miercuri de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Vizitele ministrului britanic și oficialului american au loc la scurt timp după ce Casa Albă a vorbit despre faptul că Rusia urmărește „posibilitatea vulnerabilizării Guvernului Republicii Moldova, cu scopul probabil al unei eventuale instaurări la Chișinău a unei administrații mai prietenoase Federației Ruse”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.