VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul român de externe: Ne dorim un sprijin mai consistent oferit de România Republicii Moldova

Ministrul roman Bogdan Aurescu a propus intensificarea sprijinului european și euroatlantic pentru Republica Moldova și Georgia, pentru întărirea capacităților lor de apărare și a rezilienței, în special în contextul amplificării amenințărilor la adresa securității acestor state, la evenimentul dedicat provocărilor multidimensionale de securitate la Marea Neagră și de pe Flancul Estic „The Battle for the Black Sea. În acest context, ministrul român a făcut referire la sprijinul consistent oferit de România Republicii Moldova, inclusiv prin intermediul Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova.

Ministrul român de externe a mai subliniat că războiul Rusiei contra Ucrainei este un război împotriva valorilor comunității democratice occidentale și a parametrilor de bază ai arhitecturii de securitate euroatlantică, precum și o încercare de recreare a sferei ruse de influență. Ministrul român de externe a declarat că aceste încercări și respectiv viziune ale Kremlinului trebuie respinse și contracarate cu fermitate. In acelasi timp, sprijinul acordat Ucrainei pentru a câștiga războiul declanșat de Rusia este, de fapt, un sprijin pentru securitatea spațiului euroatlantic și a fiecărui stat membru al acestuia, inclusiv România.

Autor

  • Irina Sterpu

    Responsabilă de Social Media și de vizibilitate pe online. Deține o experiență în jurnalism digital de peste 5 ani. A absolvit școala de jurnalism de investigație din Riga și se numără printre finaliștii Burselor Europene pentru Jurnaliști, ediția din 2021. A activat antetior în mai multe insituții media din Moldova, dar și de peste hotare. Licențiată în jurnalism la Universitatea Anglo-Americană din Praga (Cehia), iar masterul l-a obținut în Mass-media globală la Universitatea Stockholm din Suedia.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.