VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul român al Energiei și-a reiterat și la Chișinău sprijinul pe timp de iarnă pentru R. Moldova

Ministrul Energiei din România, Sebastian Burduja, și-a reiterat și la Chișinău mesajul său privind disponibilitatea Bucureștiului de a acorda ajutor Republicii Moldova pe timp de iarnă pentru a-și asigura necesarul de resurse energetice.

„Din ceea ce avem înmagazinat acum, în jur de 3,1 miliarde de metri cubi gaze, plus ceea ce producem pe timp de iarnă putem să acoperim nevoile interne și, bineînțeles, putem veni în sprijinul fraților noștri din Republica Moldova ori de câte ori ne solicitați ajutorul. Este încă un angajament pe care îl fac azi la Chișinău în numele Guvernului României. Ori de câte ori veți avea nevoie de ajutor, să știți că puteți conta pe noi și asta o facem dintr-un sentiment de iubire, de patriotism și de datorie”, a declarat Sebastian Burduja în cadrul ceremoniei de semnare a Memorandului dintre Republica Moldova și România privind interconectarea energetică.

Pe parcursul toamnei, Sebastian Burduja a declarat de mai multe ori că dacă iarna va fi foarte grea şi dacă Republica Moldova va solicita sprijinul României la un nivel care să nu poată fi acoperit din stocuri şi producţie, există opţiunea de a lua gaze din Azerbaidjan sau de a recurge la o eventuală achiziţie de gaze naturale lichefiate. Demnitarul român a precizat că opţiunea de a lua gaze din Azerbaidjan este valabilă până în primăvara anului 2024. Este vorba de un miliard de metri cubi care aduse la nevoie sau o altă soluție fiind o eventuală achiziţie a gazului sub formă lichefiată din Grecia.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.