VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ministrul Economiei către deținătorii de patentă: Aparatul de casă trebuie să rămână

În pofida faptului că deținătorii de patentă solicită scoaterea aparatului de casă pe motiv că nu funcționează la temperaturi joase , acestea vor ramâne în activitatea de comerț. Cu un mesaj în acest sens a venit ministrul Economiei, Dumitru Alaiba.

„Principalul disconfort al deținătorilor de patentă pentru comerțul interior este necesitatea deținerii aparatului de casă. Deși am simplificat la maximum activitatea independentă, aparatul de casă trebuie să rămână. Principalul motiv invocat este faptul că aparatele de casă îngheață și nu funcționează la temperaturi mai jos de zero grade.

Am verificat informația. Conform cerințelor tehnice, aparatele de casă de tip nou (care vor fi oferite gratuit) trebuie să funcționeze de la minus 27 la plus 40 grade Celsius”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a declarat că pot fi purtate discuții cu deținătorii de patentă pentu a găsi soluții optime de simplificare a activității antreprenorilor, „dar unele lucruri trebuie acceptate ca ceva normal în anul 2023 - cum ar fi aparatul de casă”. Potrivit oficialului, utilizarea acestui echipament nu este deloc complicată.

Menționăm că comercianții deținători de patente din Republica Moldova se plâng de mai multe probleme cu care se confruntă în desfășurarea micului business. Printre acestea, reprezentanții invocă aparatele de casă care nu activează în perioada rece a anului, dar și de faptul că pensionarii au fost obligați să-și procure polița medicală.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.