VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul Alexei Buzu, desemnat Campion OMS pentru inițiativa europeană privind economia bunăstări

Ministrul muncii și protecție sociale Alexei Buzu a fost desemnat Campionul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru inițiativa europeană privind economia bunăstării.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, titlul i-a fost conferit de către directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Henri P. Kluge, în semn de apreciere a angajamentului demnitarului de a activa în interesul tuturor cetățenilor și de a implementa politici care sporesc coeziunea socială și egalitatea economică și asigură un viitor durabil pentru toți locuitorii Republicii Moldova.

„Rolul campionilor OMS pentru inițiativa europeană privind economia bunăstării este să mărească gradul de conștientizare de către guvernele europene și cele mondiale, precum și de către organizațiile interguvernamentale, a imperativelor și a beneficiilor tranziției către economia bunăstării. Campionii OMS sunt personalități renumite din sfera publică, care se angajează să susțină eforturile OMS de a atrage atenția asupra problemelor specifice de sănătate, care afectează viața și bunăstarea oamenilor, și de a identifica soluții pentru acestea”, menționează instituția.

Prima activitate a ministrului Alexei Buzu în calitate de Campion al OMS a fost participarea la sesiunea comună a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și a Organizației Mondiale a Sănătății „Politici fiscale pentru bunăstare, incluziune și solidaritate”, din cadrul Dialogului privind fiscalitatea și obiectivele de dezvoltare durabilă, ediția 2023, desfășurat la New York, SUA, în perioada 14-17 noiembrie curent.

Sesiunea a întrunit oficiali din mai multe state ale lumii, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, experți și analitici, pentru a efectua un schimb de experiențe privind elaborarea politicilor fiscale axate pe bunăstarea, sănătatea și prosperitatea tuturor.

Campionii OMS pentru inițiativa europeană privind economia bunăstării sunt desemnați de către directorul regional pentru Europa al OMS, pe un termen de doi ani, perioadă în care colaborează intens cu Biroul european al OMS pentru investiții în sănătate și dezvoltare.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.