VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ministerul Sănătății: Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute, în descreștere

În Republica Moldova se înregistrează o descreștere continuă a numărului cazurilor de infecții respiratorii acute. Despre aceasta anunță Ministerul Sănătății.

Potrivit datelor prezentate, în perioada 23-29 ianuarie, în R. Moldova au fost înregistrate 103 cazuri de gripă sezonieră, 11.052 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS) și 409 - infecţii respiratorii acute severe (SARI).

Se atestă o tendință de reducere inclusiv a internărilor, în perioada menționată fiind spitalizate cu gripă 57 de persoane, iar cu IARCS - 279. De asemenea, informăm că, în săptămâna 23–29 ianuarie, nu au fost înregistrate cazuri de deces”, precizează MS.

Menționăm că în total, în acest sezon, au fost confirmate 1.377 de cazuri de gripă, IARCS - 1712.02 cazuri și SARI - 7.203.

Ministerul Sănătății îndeamnă populația să respecte în continuare măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă sezonieră și alte infecții respiratorii acute.

De asemenea, autoritățile din sănătate recomandă evitarea aglomerațiilor; purtarea măștilor de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; respectarea distanței, de cel puțin un metru, față de persoanele care tușesc sau strănută; aerisirea periodică a încăperilor; respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei şi strănutului; vaccinarea antigripală.

La apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii - febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune, vă îndemnăm să consultați medicul de familie”, se mai arată în comunicat.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.