VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul rus de Externe dă indicații diplomaților să-i vâneze pe artiștii care se opun războiului și susțin Ucraina

Ministerul rus de Externe le-a dat indicații diplomaților să-i „vâneze” pe artiștii ruși și alte personalități care se opun războiului din Ucraina și care critică politicile Kremlinului în acest sens, scrie Bloomberg, citat de Moscow Times. 

“Întrucât este dificil de făcut acest lucru în țările occidentale, care au impus sancțiuni și au expulzat sute de diplomați ruși, se propune să se desfășoare vânătoarea criticilor războiului în așa-zisele țări „prietenoase””, scrie publicația Bloomberg.

Astfel, autoritățile ruse, care reprimă în mod constant oponenții războiului din interiorul țării, încearcă să ajungă și la criticii din străinătate.

Noile indicații vin în contextul recentului caz al membrilor cunoscutei formații rusești Bi-2, care au fost reținuți în Thailanda pentru încălcarea regulilor de imigrare. Imediat după incident, Moscova a cerut expulzarea artiștilor, numiți drept “toxici” de Maria Zaharova, consiliera ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov. Unii membri au reușit însă să ajungă cu succes în Israel.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.