VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul Mediului, despre retragerea apei din Nistru în zona orașului Hotin, Ucraina: R. Moldova nu va fi afectată

Ministerul Mediului reacționează la imaginile apărute în spațiul public care arată râul Nistru fără apă în zona orașului Hotin, Ucraina. Autoritățile responsabile de la Chișinău dau asigurări că Republica Moldova nu va fi afectată. Situația prezentată în imaginile video s-ar fi creat din cauza lipsei precipitațiilor în munții Carpați și revenirii fluviului Nistru în albia sa naturală în această regiune, anunță Ministerul Mediului.

„Ministerul Mediului și Agenția „Apele Moldovei” anunță că Republica Moldova nu este și nu va fi afectată de aceste fenomene hidrologice deoarece scurgerea pe teritoriul țării este compensată din lacul de acumulare Nistrean ce asigură un volum suficient pentru acoperirea necesității atât pentru alimentarea cu apă a populației cât și menținerea condițiilor de viață din ecosistemele acvatice”, se menționează în comunicat, citat de Moldova1.

De asemenea, Agenția „Apele Moldovei” este permanent în contact cu instituțiile de resort din Ucraina.

Menționăm că o secvență video filmată pe malul Nistrului și postată pe rețelele de socializare, arată că Nistrul aproape că nu mai are apă.

Scăderea nivelului apei râului Nistru în regiunea Cernăuți este cauzată de o creștere a eliberării apei pentru mărirea producției de energie la Centrala hidroelectrică de la Novodnistrovsk. Informația a fost confirmată, pentru publicații ucrainene, de reprezentanți ai întreprinderii de stat Ukrhidroenergo, care administrează hidrocentrale majore de-a lungul râurilor Nipru și Nistru.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.