VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din suburbia Ciorescu a Capitalei a aderat la Mitropolia Basarabiei

Încă o parohie din mun. Chișinău a aderat la Mitropolia Basarabiei. Este vorba despre Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din suburbia Ciorescu a Capitalei.

Potrivit protopopului de Orhei, părintele Ioan Marian, consilierii bisericii, autoritățile publice locale, directorii de instituții și numeroși credincioși au susținut acest demers al consilierilor bisericii în frunte cu preotul paroh Vasile Stamati, întocmind „un proces verbal cu sute de semnături întru susținerea acestui eveniment istoric. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, transmite realitatea.md.

Parohul susține că decizia a fost susținută de enoriași, iar protopopul Ioan Marian susține că discuții sunt purtate de mai multe luni și că, în curând, vor urma acest gest și alte parohii.

Amintim că Biserica Ortodoxă Română le-a dat asigurări clericilor și credincioșilor care părăsesc Mitropolia Moldovei și revin la Mitropolia Basarabiei că sancțiunile la adresa lor aplicate de reprezentanții bisericii ruse la Chișinău sunt nule din punct de vedere canonic.

De asemenea, Sfântul Sinodul al Bisericii Ortodoxe Române a decis, în ședința din 29 februarie, „binecuvântarea, încurajarea și susținerea inițiativelor comunităților ortodoxe românești din Ucraina de a reface comuniunea cu Biserica Mamă, Patriarhia Română, prin organizarea lor juridică în structura religioasă numită Biserica Ortodoxă Română din Ucraina”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.