VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul Infrastructurii va promova utilizarea combustibililor alternativi în aviație

Ministerul Infrastructurii analizează tendințele la nivel internațional de utilizare a combustibililor alternativi în domeniul aviației. Subiectul este discutat la o conferință internațională tematică de la Dubai, Emiratele Arabe Unite, acolo unde participă și secretarul de stat la ministerului, Mircea Păscăluță.

”În cadrul forumului sunt analizate acțiunile pe teme-cheie referitoare la dezvoltarea și implementarea combustibililor alternativi sustenabili pentru aviație, incluzând evoluțiile în domeniul cercetării și certificării acestora, tipurile actuale de carburanți alternativi utilizați în diferite aeroporturi din lume și recomandări privind modul în care pot fi promovate, încurajate și sprijinite proiectele de implementare prevăzute pentru viitorul apropiat”, se arată într-un comunicat al Ministerului Infrastructurii.

De asemenea, participanții la eveniment au drept scop setarea unui mecanism de colaborare, cooperare si comunicare între autoritățile responsabile de politici și mediul de afaceri pentru a stabili calea optimă de implementare a combustibilului alternativ în domeniul aviației.

Republica Moldova urmează să se alinieze politicilor UE de reducere a emisiilor de carbon. Astfel, în anul 2024 va fi aprobat Regulamentul privind stabilirea schemei de compensare și reducere a emisiilor de carbon provenite din aviația civilă, care va institui un sistem de compensare a reducerii emisiilor de CO2 pentru zborurile internaționale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.