VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Angajați MAI, suspectați de organizarea migrației ilegale a bărbaților ucraineni. Percheziții la domicilie acestora

În dimineața zilei de 21 noiembrie, ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, în comun și sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au descins cu percheziții la domiciliile mai multor persoane, inclusiv angajați ai MAI, din raioanele Comrat și Taraclia. Aceștia sunt suspectați de crearea unui grup criminal organizat specializat în migrația ilegală a bărbaților ucraineni, din țara de origine către țările UE.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), acțiunile procesuale au fost desfășurate în cadrul unei cauze penale, privind organizația migrației ilegale, săvârșite de un grup criminal organizat, în cadrul căreia în perioada lunii august 2023 până în prezent, au fost documentate acțiunile ilegale ale membrilor grupului criminal organizat din care făceau parte cetățeni ai Republicii Moldova, cetățeni ucraineni, precum și angajați din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Inspectoratului General de Migrație (IGM) și Inspectoratului General al Poliției (IGP).

„Astfel, în contextul războiului din Ucraina și interzicerii de către autoritățile ucrainene a părăsirii teritoriului Ucrainei, de către bărbați începând cu data de 25 februarie 2022, grupul menționat de persoane a organizat trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova a cetățenilor ucraineni, prin zona verde, după care le facilitau perfectarea și legalizarea actelor de ședere pe teritoriul țării noastre, ca ulterior cetățenii ucraineni să poată călători mai departe spre țările Uniunii Europene”, precizează MAI

Potrivit sursei citate, în rezultatul perchizițiilor, au fost ridicate obiecte și bunuri relevante cauzei penale care vor fi supuse cercetării.

Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă pedeapsă cu amendă în mărime de la 1150 la 1350 de unități convenționale sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.