VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul Energiei: 29 de localități mai rămân deconectate de la energie electrică

7.885 de consumatori din 29 de localități sunt deconectați de la rețeaua de energie electrică. Despre aceasta anunță Ministerul Energiei.

Potrivit sursei citate, din cauza precipitațiilor, pe parcursul nopții au avut loc noi accidente în rețea, care au dus la deconectarea altor consumatori în raioanele Ungheni și Fălești, însă până la ora 8:00 o mare parte dintre aceștia au fost reconectați.

Este vorba de 4.765 de consumatori reconectați în intervalul de raportare 05:00 – 8;00.Conform datelor furnizate de RED Nord, 5.522 consumatori din 23 de localități mai rămân fără energie electrică în raioanele Rezina, Florești, Ungheni și Făleşti. La Rezina și Florești, reparația porțiunilor avariate se planifică pe parcursul zilei de 9 ianuarie, lucrările urmând a fi reluate concomitent cu deszăpezirea, deoarece sectoarele de rețea din câmp, cu multiple rupturi a conductoarelor pe tronsoane și piloni avariați nu pot fi accesate

Ministerul mai precizează că în zona de operare a Premier Energy Distribution rămân afectate parțial 6 localități și cca 2.363 de consumatori, în raioanele Orhei și Criuleni.

„„Termoelectrica” și „CET-Nord” au raportat despre funcționarea stabilă a unităților de generare fără observații la parametri normali. Începând cu ora 09:00, graficul de temperatură a agentului termic a crescut de la 71 la 72 °C. Infrastructura de transport și distribuție a gazelor naturale funcționează în regim stabil”, mai precizează instituția.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.