VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul Educației vine cu listă de sancțiuni pentru comportamentul inadecvat al elevilor

Ministerul Educației propune, printr-un nou document, un șir de sancțiuni pentru comportamentul neadecvat al elevilor. Astfel, aceștia vor putea fi alungați de la ore și chiar exmatriculați în caz de abateri disciplinare.

Potrivit unui document elaborat de Ministerul Educației, citat de ziua.md, elevii vor putea fi sancționați în caz de comportament neadecvat pe teritoriul instituțiilor de învățământ, în spațiul adiacent lor sau în timp ce desfășoare activități extrașcolare.

Printre sancțiunile care vor putea fi aplicate elevilor se numără observație, cu înscriere în agenda elevului sau catalogul electronic, mustrare, eliminarea temporară de la lecții, privare de cămin, în cazul în care instituția dispune de cămin, cu excepția elevilor din învățământul general obligatoriu, suspendarea elevului pe o durată limitată de timp, preavizarea de exmatriculare, exmatricularea, cu drept de reînscriere în anul școlar următor sau exmatricularea din liceu fără drept de reînscriere ulterioară în aceeași instituție.

În același timp, noile modificări prevăd că elevii care demonstrează performanțe pot fi apreciați prin intermediul evidențierii în fața clasei sau în fața colegilor din școală, comunicării verbale sau scrise adresate părinților, delegării cu prioritate în excursii sau tabere de odihnă, diplome, medalii, premii, burse de merit ale instituției și ale administrației publice centrale.

Proiectul urmează să fie supus votului în cadrul ședinței de Guvern din 6 martie.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.