VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul Educației face noi pași pentru promovarea catalogului electronic în școli

Documentul privind implementarea Catalogului Electronic în instituțiile de învățământ general, cu excluderea dublării informației pe suport de hârtie, a fost supus consultărilor publice.

Catalogul electronic este o aplicație web și poate fi accesat de pe orice dispozitiv care are acces la internet. Informația, care se completează în sistemul informațional va putea fi accesată de către elevi și părinți din cabinetul personal la adresa electronică agenda.sime.md.

Instrumentul online asigură evidența zilnică a reușitei și frecvenței elevilor, cum ar fi evaluări, comentarii, și absențe, dar și date despre ore.

Sistemul Informațional Catalogul electronic (SICE) a fost pilotat începând cu anul de studii 2020-2021 în 190 de instituții de învățământ general, iar din anul 2021 acesta a fost implementat în 379 de instituții la nivel național, ceea ce constituie 31,12% din numărul total de instituții.

„Digitalizarea și debirocratizarea sunt subiecte frecvent invocate de profesori. Catalogul electronic este un element important, care rezolvă ambele probleme. Școlile vor putea trece la catalogul electronic, fără a mai ține evidența notelor pe hârtie. Aceasta va facilita și va impulsiona procesul de adoptare a acestui sistem în toate instituțiile din țară”, susține ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.