VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul Educației, detalii despre concursurile pentru alegerea șefilor direcțiilor de educație. Candidații vor susține și un examen

Ministerul Educației a făcut public Regulamentul privind organizarea concursului pentru alegerea noilor șefi ai direcțiilor locale de educație. Procedura va fi aplicată pentru numirea unor noi conducători pentru posturile rămase vacante după demisiile foștilor șefi care au fost numiți în funcție fără a fi organizat un concurs, cu mai mult de patru ani în urmă, sau au fost numiți pe o perioadă nedeterminată. 

„Regulamentul cu privire la organizarea şi desfășurarea concursului pentru ocuparea funcției publice de conducător al OLSDÎ are scopul să asigure selectarea celor mai competenți profesioniști în baza unor criterii clar definite şi a unei proceduri unice de evaluare. Va fi constituită o comisie de concurs profesionistă și reprezentativă, iar testarea se va face la calculator, fapt care va facilita evaluarea, va oferi mai multă credibilitate procedurii de verificare a cunoștințelor candidaților la concurs și va stabili o procedură echitabilă”, a declarat ministrul Educației, Dan Perciun.

 Concursul va include trei etape. Candidații vor trebui să prezinte actele privind studiile, experiența managerială de cel puțin cinci ani. De asemenea, vor susține o probă scrisă, unde pragul de trecere va fi de 75% din punctajul stabilit, și un interviu care include evaluarea programului de dezvoltare a sistemului educațional.  

În cadrul comisiei de concurs vor participa trei reprezentanți ai autorităților locale și a câte un reprezentant al Ministerului Educației, sindicatelor, societății civile și un director al unei școli.

Amintim, în ianuarie, Ministerul Educației anunța că în 10 raioane șefii direcțiilor de educație au fost numiți în conformitate cu cadrul legal și rămân în funcție, iar în alte 25 de raioane și municipii, aceștia au fost numiți fără concurs.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.