VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dosarul construcțiilor ilegale din pădurea Durlești: procurorii au descins cu percheziții la mai multe persoane

Procuratura Generală împreună cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au efectuat percheziții la domiciliul unor persoane, în legătură cu investigarea cauzei cu privire la construcțiile ilegale amplasate în pădurea Durlești.

Potrivit PCCOCS, în cadrul urmăririi penale procurorii au stabilit că, potrivit schemei infracționale, o persoană din cadrul Î.S „Întreprinderea pentru silvicultură Chișinău”, depăşind în mod vădit limitele drepturilor şi atribuţiilor acordate prin lege, în lipsa consimțământului Agenției „Moldsilva”, în complicitate cu alte persoane, a perfectat și a semnat ilegal un Acord, din numele directorului întreprinderii de stat, având scop acapararea ilegală a loturilor din cadrul fondului forestier de stat Durlești și efectuarea neregulamentară a lucrărilor de construcție și obiective.

Procurorii menționează și faptul că, în scopul ascunderii urmelor infracțiunii și asigurării caracterului conspirat al activității ilegale, Acordul sus menționat nu a fost înregistrat în Registrul de evidență a contractelor pentru anul 2015 a Întreprinderii de Stat „Întreprinderea pentru silvicultură Chișinău”, nefiind stabilit originalul la identitate menționată.

În cadrul efectuării percheziției organul de urmărire penală a ridicat probele care confirmă ilegalitățile comise, urmând în continuare a fi efectuate acțiuni de urmărire penală necesare.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.